יסודות אילו התבוללו עם השנים יחד עם טכניקות עיסוי הולנדיות דומות, והתחברו למה שנקרא כיום: "עיסוי קלאסי" או "עיסוי אירופאי". כיום, הדגש של העיסוי השבדי הוא על ההיבטים הפסיכולוגיים והרוחניים של הטיפול. לטענת המעסים, בנוסף ליתרונות הפסיכולוגיים, קיימים לעיסוי השפעות חיובית גם על כל מערכות הגוף, ריפיון ושיחרור שרירים, שיפור מחזור הדם, שחרור כאבי ראש, זרוז חילופי החומרים בגוף ועוד. משך העיסוי נע בדרך כלל בין שעה לשעה וחצי.

 

עיסוי רקמות עמוק

עיסוי רקמות עמוק מתמקד באזורים מסוימים בגוף החשופים יותר לדלקות, פציעות וחבלות. אזורים אלו כוללים לרוב מפרקים וקבוצות שרירים ועל-כן ספורטאים מרבים להיעזר בו. דרך העיסוי הינה חדירה לעומק הרקמה, המבוצעת על ידי אצבעותיו של המעסה ולחיצה תוך כדי סיבוב איטי להדמיית פעילות הריקמה. שיטה זו נחוצה מאחר שלא כל אדם רגיש ללחיצות באותה מידה ובאמצעות ניסוי וטעייה, יכול המעסה להגביר או להאט את מהירות הסיבובים והלחץ. משום הצורך בהתמקדות באזורים מסוימים, אין נהוג להשתמש בשמני עיסוי, מפאת החלקת אצבעותיו של המעסה.

 

אבנים חמות

שיטת עיסוי אינדיאנית המשלבת טיפול של 42 חלוקי נחל מחוממים יחד עם מגוון שמני מרפא. העיסוי נועד להרגעה, יצירת ריפיון אצל המטופל ויש הטוענים, שהוא אף מטהר את הגוף מרעלים.

 

עיסוי משולב

עיסוי משולב הינו שם כולל למגוון עיסויים העושים שימוש בשיטות העיסוי הידועות בתוספות טכניקות ייחודיות שפותחו בעידן המודרני. בעיסויים המשולבים יש דגש על עבודת שרירים מאומצת יחד עם שילוב החושים לגרוי ויצירת אווירת שלווה ייחודית. יצירת האווירה כוללת מתודות מהפנג שווי לארגון וסידור סביבת הטיפול, הדלקת נרות ועמעום אורות לתחושת דמדומים, מוזיקה מרגיעה המושמעת בזמן העיסוי, הדלקת קטורותושימוש בשמנים ריחניים להענקת תחושת רוגע, חימום החדר וכמובן מגע העיסוי.

 

 

עיסוי שבדי

עיסוי שבדי הינה שיטת עיסוי המשתמשת בשמנים (לרוב ריחניים) להרגעה ולהנאת הלקוח. העוסקים בעיסוי השבדי שמים דגש על האווירה, שבה נעשה העיסוי לצורך כך. העיסוי השבדי פותח על ידי פֶּר הנדרקי לינג (פרופסור שבדי לרפואת ההתעמלות) בתחילת המאה ה-19 , כשיטה לריפוי

 

באמצעות שיפור זרימת הדם והלימפה בגוף. לינג פיתח שישה יסודות, שבהם נוהגים בטכניקת העיסוי:

1.     ליטוף - העברת ידי המעסה בתנועות עדינות על האזור המיועד.

2.     עיסוי עמוק - דחיפה וגלגול כף היד באזורי שרירים.

3.     חיכוך - יצירת חיכוך לחימום רקמות.

4.     הקשות קצביות - בעזרת גב כף היד בשרירים ובשכמות.

5.     לחיצה - באמצעות האגודלים ישירות על שריר ובצד עמוד השדרה.

6.     רטט - תנודות מהירות של הידיים לשחרור וחימום השריר.