מדוע כדאי להשתמש בעקרונות התזונה הסינית
התזונה הסינית נחשבת לחלק מהרפואה הסינית ונחשבת לתזונה בעלת אופי טיפולי שמטרתה לאזן את מצבו הגופני והנפשי של האדם.
תזונה זו מותאמת לכל אדם באופן אישי לפי צרכיו הפיזיים והנפשיים.
השימוש בצמחי מרפא מתאים לכל גיל , מגיל ינקות ועד זקנה.
התזונה הסינית עוזרת למניעת מחלות ולטיפול במחלות לאחר שכבר הופיעו.
הסינים ראו בתזונה בחלק בלתי נפרד ממחזוריות הטבע ולכן ישנה תזונה שמתאימה באופן ספציפי לכל עונה בשנה.
עקרונות תזונה זו אינם דורשים מהאדם משטר אכילה קפדני שהוא עלול להתקשות לעמוד בו דבר שמאוד מקל על השימוש בתזונה זו.

תזונה סינית - למי זה עוזר?
תזונה סינית וחוסר איזון מטאבולי: סוכרת, תת ועודף בלוטת התריס ,יתר כולסטרול, השמנה
תזונה סינית ומחלות נשימה: אסטמה, אלרגיה, מע' חיסון חלשה, שיעול כרוני , סינוסיטיס, ועוד...
תזונה סינית למחלות עור: אקנה, סבוריאה, פסוריאזיס, אסטמה של העור, סקלרודרמה ועוד
תזונה סינית והפרעות של מע' העיכול: תסמונת המעי הרגיז, מחלות מעי דלקתיות כמו קוליטיס וקרוהן ,שלשולים, עצירות, טחורים, בחילות כרוניות, ריפלוקס קיבתי, ועוד...
תזונה סינית וחוסר איזון נפשי: מתח, התפרצויות כעס, חרדות, מועקה, מחשבות יתר ודאגות ועוד..
תזונה סינית והפרעות שינה: שינה לא רציפה, קושי להרדם.

תזונה סינית
בעיניי, התזונה מהווה מרכיב חשוב ומאוד משמעותי בחייו של האדם, לכן אני שמה דגש על תחום זה בבואי לטפל בכל סוג של מחלה. התזונה הסינית נחשבת לכלי טיפולי, נוסף על הטיפול בצמחים הסיניים בדיקור ומהווה חלק בלתי נפרד מאומנות הריפוי הסיני. בניגוד לתזונה המערבית שבה מתייחסים לערכים התזונתיים של המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים וויטמינים ומינרלים, הרפואה הסינית מתייחסת לתזונה ברמה האיכותית של המזון. מזון מוריד, מעלה, מחזק, מחמם, מקרר וכו... בנוסף על כך התזונה הסינית, המתבססת על החוכמה הסינית העתיקה, נותנת הסברים על השפעת המזון והטעמים על אברי הגוף השונים והקשר בין גוף לנפש.

טמפרטורת המזון
ישנם שלושה סוגים של מזונות: מזון מחמם, מזון מקרר ומזון נייטרלי שאינו מקרר ואינו מחמם. אנרגיית המזון נקבעת על פי השפעתה על הגוף ועל על פי הטמפרטורה בה היא נאכלת.

דוגמאות למזון מחמם: קינמון, ג’ינג’ר, כמון, כורכום, פלפל אדום חריף, אלכוהול,פפריקה, בשר אדום, ביצים ועוד..
דוגמאות למזון מקרר: מלפפון, אפרסמון, מוצרי חלב, בננות, גלידות, חסה.
דוגמאות למזון נייטרלי: השפעת טמפטורת המזון על הגוף נקבעת לא רק בהיבט המיידי, אלא גם בטווח הארוך. 

תזונה סינית - טעמים
קיימים חמישה סוגים של טעמים: מר, מתוק, מלוח, חמוץ וחריף. כל טעם משפיע על איבר מסויים המשוייך לתיאוריית חמשת האלמנטים, כאשר לכל אלמנט ישנו איבר המשוייך לו וטעם המשוייך לו.

על ה-nei jing: "החמוץ נכנס לכבד, הטעם החריף נכנס לתוך הריאות, הטעם המר נכנס ללב, הטעם המלוח נכנס לכליות, והטעם המתוק נכנס לתוך הטחול."

התזונה הנכונה היא שילוב מאוזן של כל הטעמים בתזונה היומיומית ולא היצמדות לטעם אחד או לשני טעמים בלבד. התמקדות באכילה של מזון בעל טעם אחד עיקרי, עלול להחליש לאורך זמן את האיבר המשוייך לו.

לדוגמא: התמקדות באכילת מזון בעל טעם מתוק, תחליש לאורך זמן את הטחול, אך אכילה מאוזנת שלו תחזק אותו. 
 
תזונה סינית - המזון ואנרגיות הגוף

מזון שמניע למעלה כלפי החזה והראש, לרוב יהיה מזון בטעם חריף ומתוק, מחמם או נייטרלי. העונה המתאימה ביותר לאכול מזון זה הוא בזמן האביב.

מזון שכיוונו פנימה לכיוון אברי הגוף, לרוב יהיה מזון בטעם מר, חמוץ ומלוח. מתאים לעונת החורף בה רוצים לשמור על חום הגוף.

מזון שמניע כלפי מטה לכיוון הרגליים, יהיה בטעמים מר, מלוח וחמוץ, בעל אנרגיה מקררת. מתאים לעונת הסתיו.

מזון מניע החוצה, יהיה בטעם חריף או מתוק.מתאים לעונת הקיץ.


לסיכום
יש חשיבות רבה לסוג המזון שהאדם אוכל וכן לבעיות ממנו הוא סובל ברמה הפיזית והנפשית. בעת הטיפול, אני נותנת ייעוץ לגבי התזונה המתאימה לכל אדם ואדם על פי נטיותיו הגופניות והנפשיות ומתאימה לו את סוג המזון באופן אישי.